Tokaj és a Tokaji borvidék térképe hajtott

Raktárkészlet: 414 db
Tokaj és a Tokaji borvidék térképe hajtott
Tokaj és a Tokaji borvidék térképe hajtott
Tokaj és a Tokaji borvidék térképe hajtott
Tokaj és a Tokaji borvidék térképe hajtott
A borok királya, a királyok bora - vagyis a tokaji. Fedezze fel a borvidéket a dűlőneveket is tartalmazó Tokaj borvidék-térképünkkel!

Óriási mennyiségi kedvezmények a kedvezmény fülön!

1 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 20 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek
A borvidék bemutatása:

Az ország legmagasabb alkohol-, cukor- és savtartalmú borai születnek Tokaj-Hegyalján. Erről a borról csak felsőfokon lehet beszélni, hiszen gyógyszer, igazi nektár. E bor titkát nem külön az éghajlati-, fekvési- vagy talaj-adottságokban kell keresnünk, hanem ezek együttes hatásában. A hosszú, párás, napos ősz kedvez az érett szőlőszemek töppedésének, aszúsodásának. 


A minőség elérésében az érlelés és a tárolás szerepe sem elhanyagolható. Az itt található riolittufába vájt pincerendszer is optimális - évi hőingadozása 1-2 °C, s ez a bornak igen kedvez. A páratartalom szinten tartásáért az ún. Cladosporium cellare nevű pincepenész a felelős, mely vastagon beborítja a falakat, s az üvegeket bársonyos takaróként bevonva őrzi olykor évtizedeken keresztül, mondhatni hűségesen. A Botrytis cinerea nevű gomba vonja be a szemeket, vékonyítja el a szőlőbogyók héját, segítve a sav és a cukor tökéletes harmóniájának létrejöttét. A világhírű aszúk és szamorodnik e nemes rothadású szőlőszemek hozzáadásával készülnek, s a bor annál értékesebb, minél több aszú szőlőt tartalmaz.

Szőlőfajták, borok: Furmint - legjobban aszúsodik, savas, finom illatú. Hárslevelű - teltebb, nagy testű. Sárga muskotály - kedvező körülmények között jól aszúsodik, kemény savú, rendkívül finom, elegáns illatú. (www.archimedia.hu)A tokaji borvidék térképe olyan aktuális térkép, mely a helyi hegyközség segítségével készült. Látványos, szemléletes térképrajza tartalmazza a bortúrákhoz legfontosabb információkat: a borutakat, a dűlőneveket, a borászatokat, így segít felfedezni Hegyalja szépségeit.  A térképen a tömegközlekedés és a kerékpárutak is feltüntetésre kerültek. Emellett megtalálhatóak a hajó és csónakkikötők, valamit a kéktúra útvonala is feltüntetésre került. Így Ön bármilyen közlekedési eszközt választ, a térképen könnyen megtervezheti az útvonalat. Az idelátogatók a turisztikai látnivalókat is könnyedén megtalálják a térkép alapján. A borvidék térképét a térség 3 jelentősebb városának Sárospatak, Sátoraljaújhely és Tokaj városának részletes térképe egészíti ki. A parkolók és benzinkutak ábrázolása nagyon hasznos az autósok számára. Várostérképeinken az egyirányú utcákat is feltüntettük, ami a könnyebb közlekedést segíti. Melléktérképeink jól mutatják a települések kapcsolati viszonyait környezetükkel. Praktikus méretarányuk lehetővé teszi, hogy minden jól látható legyen részleteiben, de a teljes város is könnyen áttekinthető.

Az előző kiadáshoz képest egy információs sávval bővült, aminek segítségével megismerhetjük a borvidék természeti viszonyait, a szőlő- és borfajtákat és a környék idegenforgalmi látnivalóiről is találunk információkat.

A tokaji borvidék részletes térképe egyetlen borbarát könyvtárából sem hiányozhat. Rendelje meg most!

kiadási év:2013

Hasonló termékek
Adatok
Méret
70 x 50
Gyártó
Stiefel
Kiadás éve
2013
Raktárkészlet
414 db
Cikkszám
118010H
Vélemények
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés
argep.hu