Földgömbök

A földgömbök lassan beszélni is fognak?

2022.01.14 13:38

Tudta, hogy a Földgömb az egyetlen "hiteles" térképe a világnak?

Tudta, hogy a Földgömb az egyetlen "hiteles" térképe a világnakHiszen nincsenek torzítások a területek és távolságok között.

A Föld(gömb) 2 nagy, átfogó kategóriára oszlik: földi és égi. A földi a szférikus, vagyis gömb alakú térképe a világnak, míg az égi a csillagok szinte misztikus, végelláthatatlan, az emberek számára felfogtatlan univerzuma.

Kezdetben a földgömbök többféle anyagból készültek, úgy mint üveg, márvány (a legelső földgömb is márványból készült!), fa vagy fém. Ma már a gömbök nagy része üreges és bármilyen anyagból készülhet, ami strapabíró és könnyű - például karton, műanyag vagy fém. A különböző anyagok más-más felhasználási területen alkalmazhatók – a műanyag földgömböt inkább oktatásra, a habszivacsból készült gömböt a puzzle szerelmeseinek, a felfújható gömböt játékra, míg a kristálygömböket elegáns íróasztalokra találták ki.

 

Általában két standard méretben készülnek a földgömbök: a legkedveltebb és legelterjedtebb méretű gömb 30,5 cm átmérőjű, ami egy kosárlabda méretnek felel meg, ezeket főként iskoláknak ás kereskedőknek forgalmazzák. A második legnépszerűbb földgömbméret pedig 40,6 cm átmérőjű. (Az értékesített gömbök 80%-a a kisebb méretből tevődik össze.)

Fontos, hogy sokféle színösszeállításból lehessen választani, hiszen egy földgömb nemcsak hasznos és informatív tárgy, hanem irodák és otthonok dísze, dekorációs eleme is.

 

tanárok talán az új koncepciók legfontosabb indikátorai, hiszen ahogyan a tanrend változik, ők úgy kérelmezik a változtatásokat. Természetesen a készítők figyelembe veszik az aktuális dizájn-és divattrendeket, hiszen nagyon sokan a dekor, a megjelenés miatt vásárolnak földgömböt.

 

A földgömb feladata az, hogy minél jobban szemléltesse folyamatosan változó világunkat. A készítők itt is arra törekednek, mint mindenki: valami innovatívat, hasznosat és népszerűt nyújtani az embereknek. A legújabb típusok már interaktívak lesznek és beszélni is tudnak: ha megérintjük, elmondja az országok nevét. A dizájnt is úgy fejlesztik ki, hogy mutassa a különböző időzónákat, ezzel segítve a cégek kommunikációs folyamatát. Egy időben, külön kontinensekről.
A digitális technológia itt is hódít és új teret enged a fejlesztéseknek és a kreativitásnak.

Forrás: 
https://www.encyclopedia.com/earth-and-environment/geography/maps-and-mapping/globe

Webáruház készítés
olcsobbat.hu