Térképüzlet Blog

Az 5 kedvenc pontunk a Bakancslista térképről - Egy térkép kalandoroknak

2021.06.21 12:35

Az 5 kedvenc pontunk a Bakancslista térképről

Számtalan gyönyörű hely van a világon, amely csak arra vár, hogy felfedezzük. A Bakancslista térképen a legkülönbözőbb helyszíneket és ötleteket találja meg, amelyek különlegessé teszik az utazásait.

Összegyűjtöttük az 5 kedvenc pontunkat a Bakancslista térképről, amelyeket mi is nagyon szeretnénk megvalósítani.

Önnek van már bakancslistája? Merítsen ötleteket alábbi cikkünkből és a Bakancslista térképről!

A Bakancslista térkép megrendeléséhez kattintson IDE!

További különleges tematikus térképeket talál, ha IDE kattint.

1. Torres del Paine Nemzeti Park - Chile

Túrázni a meseszép Torres del Paine Nemzeti Parkban, és nézni a naplementét a hegyek felett.

Torres del Paine Nemzeti Park az UNESCO által is védett terület, a világ egyik legszebb nemzeti parkja. Tiszta időben a park panorámája lélegzetelállító. A gleccserek, a türkizkék tavak és a 2600 méteres magasság fölé emelkedő csúcsok színe napközben kékes árnyalatban játszik. Számtalan különböző természeti csoda található itt. A gyakori szélviharok különleges formára csavarták a nemzeti park fáit, a hatalmas hegyeket pedig szokatlan alakúra csiszolták a gleccserek. A védettebb hegyoldalakat pedig a tűzvörös virágú, csak Patagóniában honos notro bokrok borítják.

Gyalogosan megközelíthető, úgyhogy ha Chileben jár, semmiképp ne hagyja ki!

2. Kína - Tiltott Város

Összeszedni minden bátorságunkat, és belépni a Tiltott Városba.

A Pekingben található Tiltott Város a Ming-dinasztiától a Qing-dinasztia végéig, csaknem ötszáz éven át szolgált a kínai császárok lakóhelyeként és a kínai birodalom ceremoniális és hatalmi központjaként. Az épületegyüttes a hagyományos kínai palotaépítészet remekműve, és sok évszázadon át befolyásolta a kulturális és építészeti irányzatokat Kelet-Ázsiában és a világ más részein is. Az UNESCO a Tiltott Várost is a Világörökség részeként kezeli, és a világ legnagyobb régi faépület-együtteseként tartja számon.

A Tiltott Város elnevezés a kínai Zijin Cheng magyarul „Bíborszínű Tiltott Város”-ból ered. A „Zijin Cheng” kifejezés többféle tartalmat is hordoz. A Jin, azaz „tiltott” kifejezés arra utal, hogy senki nem léphetett be a területére engedély nélkül. A Cheng fallal övezett várost jelent.

3. Írország - Szent Patrik Napja Dublinban

Megünnepelni a Szent Patrik Napot Dublin egyik hangulatos pub-jában.

Szent Patrik napja évente tartott ünnep Szent Patrik, Írország egyik védőszentje tiszteletére, az írek nemzeti ünnepe. Március 17-én tartják, azon a napon, melyen a hagyomány szerint Patrik meghalt. A hagyomány úgy tartja, hogy azon a napon Szent Patrik egyetlen szavára a tengerbe menekült a szigetország összes csúszómászója, vagyis a gonoszság megtestesítői. Nemcsak Dublinban, de a világ minden táján szétszórtan élő ír közösségek karnevált rendeznek, és féktelen jókedv közepette hömpölyögnek az utcán ezen az ünnepen. Emellett a pub-ok is megtelnek és mindenki az írek kedvenc sörét a Guinness-t fogyasztja.

 A Szent Patrik nap egyik jellegzetes szimbóluma a 3 levelű lóhere, tudniillik az ír apostol ennek segítségével magyarázta el a Szentháromságot híveinek. Emelett az ünnep másik jelképe Leprechaun, egy kis zöld sapkás manó. A legenda szerint, ha meglátja Leprechaun-t egy ember és nem téveszti szem elől, elvezeti őt egy kannányi aranyhoz.

4. Belize - Nagy Kék Lyuk

Elmerülni a Nagy Kék Lyukban, és felfedezni annak csodálatos világát!

A Nagy Kék Lyuk egy órási, lenyűgöző természeti képződmény, amely Belizében, Közép-Amerika partjainál található. Hatalmas, hiszen 300 méter átmérőjű, 124 méter mély, ez a kör alakú, mállott mészkő tölcsér. A Nagy Kék Lyuk (Great Blue Hole) egy hatalmas víznyelő. A Lighthouse Reef (Világítótorony-zátony) közepén található, amely egy kis, kör alakú atoll Belize City közelében. 

A hobbibúvárok között nagyon népszerű hely, hiszen kristálytiszta vízbe merülhetnek, és sok különféle halfajtát láthatnak, elsősorban cápákat. Általában egynapos merülőtúrákat szerveznek a környékre, amelyből egy merülést a Kék Lyukban, két másikat pedig a közeli zátonyokon töltenek.

5. Finnország - Az északi fény

Megkeresni a tökéletes helyet ahonnan csodálhatjuk az északi fényt!

Az északi fény a Föld északi sarkánál a légkörbe behatoló töltött részecskék (elsősorban protonok és elektronok) által keltett időleges fényjelenség. Leginkább késő ősztől kora tavaszig figyelhető meg gyakrabban (de nem állandóan) az északi sarkkörtől északra. 

A Pyhä - Luosto Nemzeti Park szívében fekszik Luosto kisvárosa, Lappföldön ezt tartják a legjobb helynek, hogy az északi fényt teljes pompájában megcsodálhassuk. A város lakosai egy éven belül ugyanis 200x is láthatják ezt az égi tüneményt. Az érintetlen vidéket motoros- vagy kutyaszánon fedezhetjük fel.

Források: wikipedia.hu, otptravel.hu, utazom.com, erdekesvilag.hu

Webáruház készítés
olcsobbat.hu