Térképüzlet Blog

2018 Mátyás király emlékéve- Ez alkalomból megjelenik új térképünk

2018.08.20 14:35

 

2018. Mátyás király emlékév apropóján jelent meg legújabb térképünk! 
A falitérkép elérhető  fóliázott-lécezett kivitelben, többféle méretben.

Mátyás király emlékévet hirdetett 2018-ra a nemzetpolitikai államtitkárság, mivel az idei év jelentős évforduló a magyarság történelmében. Idén lesz Mátyás születésének 575. és királlyá választásának 560. évfordulója is. Az emlékév ötletadója az Emberi Méltóság Tanácsa volt, Lomnici Zoltán, a tanács elnöke kiemelte: Mátyás királlyal egy olyan uralkodót tud a magyarság felmutatni, aki erős birodalmat épített Európa közepén, szigorú törvényekkel, politikai koncepciója révén az országot is képes volt gyarapítani

Mátyás király idejét a magyar történelem egyik fénykoraként tartjuk számon, uralkodása a Magyar Királyság és a reneszánsz kultúra virágzásának ideje volt. Az emlékév alkalmából exkluzív Mátyás magyar királyságát bemutató falitérképet jelentetünk meg.

A tudományos igénnyel készített, Hunyadi Mátyás uralkodását bemutató térkép és tabló teljes körű összefoglalást kínál a korszak áttekintéséhez. Térképünk ezt az érdekes, gazdag történelmi korszakot segít felidézni, számos vizuális segédletével a korszak tanulmányozásának fontos eszköze. A falitérkép a történelemoktatás hasznos segédeszköze, látványosan szemlélteti az egyébként nehezen befogadható tananyagot.

Mátyás Magyarországa térképünk pontos és részletes, feltünteti a Mátyás korabeli országok, vármegyék és helyiségnevek megnevezéseit, számos piktogramot tartalmaz, leolvashatóak róla a korabeli városok, várak, bányák és pénzverők. Ezenkívül kiemelve tünteti fel a korabeli közlekedési útvonalakat, és 2 melléktérképpel is segíti a történelmi események térbeli elhelyezését: szemlélteti a Hunyadiak hadjáratait, és Európát a Hunyadiak korában.

De Mátyás Magyarországa térképünk több, mint egy egyszerű történelmi térkép, illusztrációval is szolgál a történelmi megértéshez. Hátoldalán a történettudomány legújabb kutatási eredményei alapján készült várkastély- és arcképábrázolások láthatóak: többek között a Budai vár, A Visegrádi palota, Mátyás király, Janus Pannonius ábrázolásai segítenek abban, hogy Mátyás korának lenyűgöző világa közelebb kerülhessen a mai tanulókhoz. Kiterjesztett valóságtartalommal pedig megtekinhetőek a korabeli helyszínek korhű rekonstrukciói. 

Tekintse meg
 a terméket webáruhánkban. 

Webáruház készítés
olcsobbat.hu